Tak a jsem tady opět s další básní. Jako vždy není nic moc, jak už ji někdo pojmenoval (a po pravdě) je laická. Ale doufám, že se alespoň někomu bude líbit. A moc prosím o komentáře i s kritikou, jestli mám pokračovat.
11.10.2010 (19:00) • Cora • FanFiction poezie • komentováno 1× • zobrazeno 2095×
Jasperova přeměna
Byl jeden člověk, Jasper se jmenoval
a i v tak mladém věku ve válce bojoval.
Brzy se z něj stal major díky síle a odvaze,
každý jeho soupeř skončil na podlaze.
Jednoho dne jel za svým posláním,
po cestě za tmavé noci,
zastavil se před svítáním,
chtěl být dívkám nápomoci.
Byly tři a tuze krásné,
jeho mysl nad ní žasne.
„Jsi krásný, já jsem Mária,
doufej, abych tě nezabila“
Zmateně se na ni dívá,
ona se k němu naklání,
pak ho kousne, odtrhne se
a rychle žízeň zahání.
Přeměna byla dlouhá a bolestivá,
a pak blonďatý mladík oči otevírá.
Krásná Maria před ním stála
a o upírech vše vysvětlovala.
Jasper se do ní hned zamiloval,
proto jí rád posluhoval.
K vítězství vždy vedl její armádu,
ze soubojů měl jizev hromadu.
Když ale zjistil, že ho doopravdy nemiluje,
utekl s přítelem Peterem a jeho Charlottou
a po celé zemi společně s nimi cestuje.
Nemůže s nimi zůstat dál,
protože ho mučí jeho dar.
Sžírají ho emoce jiných,
proto se skrývá na místech stinných.
Když cestuje sám a po cizím kraji,
nalezne dívku krásnější než květy v ráji.
Černé vlásky do všech stran rozježené,
malá jako skřítek a oči láskou naplněné.
Ukázala mu nový vegetariánský styl života,
s ní byl sladší než jakákoli dobrota.
Sice mu zvířata tak moc nechutnala,
ale aspoň mu duševně neubližovala.
Manželé jsou už dlouhou dobu,
už několik století jsou spolu.
Stále a dokonce i víc se mají rádi,
žijí si spolu krásně, jako v ráji.
Přidali se k upíří rodině
a žijí pořád poklidně.
Chodí taky do školy
a dělají si úkoly.
Prosím o komentář :-).
Autor: Cora (Shrnutí povídek), v rubrice: FanFiction poezie
Diskuse pro článek Jasperova přeměna:
Nádhera . Nenormálne sa mi páčilo to s podlahou a úlohami na záver . Zaujímavé je že začal vojnou a nakoniec skonrčil v škole . Všetky verše boli veľmi vydarené , obzvlášť tie o Alice a celé to bolo skvelé .
Přidat komentář:
- A bit of different (reality) - 6. kapitola
- A bit of different (reality) - 5. kapitola
- A bit of different (reality) - 3. kapitola
- A bit of different (reality) - 2. kapitola
- A bit of different (reality) - 1. kapitola
- Minulost žije s námi - 23. kapitola
- Je příliš pozdě... Nenávidím tě - 16. kapitola
Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz
...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů
Kdo je tu z členů? Klikni!